Een filmpje over hoe het niet moet
18 april 2024 
1 min. leestijd

Een filmpje over hoe het niet moet

(Het filmpje staat onderaan deze blog)

Ik wist helemaal niks...

Toen ik in 2018 actief invulling begon te geven aan mijn Tiny House droom, en toen ik in 2020 begon met het bouwen van mijn off-grid Tiny House, was ik zo groen als het maar kon.

Ik moest àlles leren over een huis bouwen, off-grid wonen, een compleet terrein voor 10 woningen in orde maken (volgens alle regeltjes), vergunningen, regelgeving, een community opbouwen, enz.

Kortom, ik moest héél véél leren (en snel). 

Maargoed, ik hou van avontuur, ik hou van uitdagingen en ik heb altijd een hele fijne eigenschap bij me: ik heb een blind vertrouwen dat de dingen goedkomen. Voor minder doe ik het namelijk niet haha.

Dus zo gezegd zo gedaan. En om een heel lang verhaal kort te maken: tijdens ons bouwproces van een jaar heb ik heel veel geleerd, heb ik fouten gemaakt en heb ik uiteindelijk samen met mijn man een prachtig off-grid huis gebouwd.

Los van het feit dat ik apetrots ben op het resultaat, zijn er ook zeker dingen die ik een volgende keer anders zou doen.

Mattijs (van VanMattijs.nl) maakt vlogs over Tiny Living en hij is bij me langs geweest om een video te maken over bepaalde fouten die ik tijdens het bouwproces heb gemaakt, over de dingen waar ik NIET trots op ben en over dingen die absoluut beter kunnen.

De reden dat ik met de billen bloot ga (en dat is best spannend als ik eerlijk ben), is dat ik hoop dat hiermee een ander niet dezelfde fouten maakt als ik. 

Wat ga je zien in onderstaand filmpje:

  • Hoe je nare lekkages in je houten huis kan voorkomen;
  • Hoe je een compleet stinkend huis met een kleine aanpassing weer naar roosjes kan laten ruiken;
  • Hoe je een poeplucht op je terras kan voorkomen;
  • Dat een technische ruimte in je ontwerp best wel zinnig is;
  • Hoe je een watertank vorstvrij moet opstellen.

En je kan er alles van vinden hoe het nu bij ons huis geregeld is en hoe dat eruit ziet, en waarschijnlijk heb je nog gelijk ook, ik hoop vooral dat je kan kijken naar de achterliggende boodschap van deze video: zorgen dat mensen niet dezelfde fouten maken als ik. 

Ik hoop dat onderstaand filmpje van waarde is en doe er vooral je voordeel mee 😉

Groetjes Eefje FehresOver de schrijver
Eefje Fehres is oprichtster van de Tiny House Store en heeft in 2020 haar eigen Tiny House gebouwd. Ze deelt graag haar kennis en ervaring in blogs en artikelen.
Reactie plaatsen