Een kijkje in mijn week
19 mei 2020 
5 min. leestijd

Een kijkje in mijn week

Nou, dat was een pittige, maar hele fijne week bij Tiny House Store! Ik deel graag met jullie wat er allemaal gebeurt bij zowel de Tiny House Store als bij mezelf.
Want ja. Ik ben dan wel Eefje Fehres van de Tiny House Store; ik ben bovenal ook gewoon een mens. Ik hecht enorm veel waarde aan de persoonlijke contacten die ik heb met mijn klanten. Want weet je? Ik verkoop niet zomaar Tiny Houses. Ik bied een (nieuwe) levenswijze aan.

Een werkdag van 19 uur!

Levering tiny house in België

Afgelopen zondagochtend was ik al om drie uur uit de veren. Om half vier zat ik in mijn auto op weg naar een klant in België, die vandaag zijn Tiny House in ontvangst zou nemen.

Om zes uur arriveerden de bouwer Damian en chauffeur Bokdan met wie ik samenwerk, met het Tiny House. Je zult je afvragen waarom zo vroeg? Nou… Het was in België en er was regen voorspeld. We wisten van tevoren dat we wat lastige hobbels te nemen hadden en zelfs het Tiny House waarschijnlijk nog een stukje met de hand moesten duwen om het op zijn plek te krijgen: en 3,5 ton duwen is niet ideaal als het gras nat is!

Tiny House Porto
Er werd heel zorgvuldig omgegaan met de obstakels op de weg

Het duurde enkele uren voordat het Tiny House op zijn plek stond. Het was best spannend, maar omdat Bokdan hier veel ervaring mee heeft maakte ik me geen zorgen. Wim (de klant) was goed voorbereid en had een stuk heg en een hek verwijderd om meer ruimte te maken. Het huisje mocht (in overleg met de gemeente) in de tuin van zijn ouders komen te staan. Bokdan is gelukkig een heel bekwame chauffeur en de smalle doorgang van de straat naar de tuin vormden geen enkel probleem voor hem.
Voor alles bestaat een oplossing ;)

Het huisje is volledig off-grid, dus compleet met watertank, waterzuiveringssysteem, zonnepanelen en een droogtoilet. Voor de watertank bouwden Damian en Bokdan een houten schuurtje dat precies bij het Tiny House past. De dakgoot moest nog last-minute aangepast worden omdat het schuurtje op een andere plek kwam te staan. Damian en Bokdan werkten tot acht uur ‘s avonds. Zelf moest ik om half vijf al vertrekken: naar mijn volgende Belgische klant!

Een Tiny House om te verhuren

Na mijn mooie dag bij Wim en zijn ouders had ik een heerlijk gesprek met twee fijne mensen elders in België. Zij wonen op een prachtige locatie middenin de natuur en overwegen een Tiny House te kopen om te verhuren.

Het was alweer acht uur ‘s avonds toen ik met een brede glimlach op mijn gezicht en diep gelukkig in mijn auto weer naar huis reed. Iets na tien lag ik moe maar voldaan in bed…

En ook...

Showmodel verkocht!

Ook de volgende ochtend liep mijn wekker vroeg af. Ik had namelijk weer een afspraak met een fijne klant. Wiebe kocht het showmodel. We zorgden voor nog enkele kleine aanpassingen en aanstaande zaterdag komt hij het oppikken. Als een kind zo blij liep hij met glinsterende ogen door zijn toekomstige Tiny House.

Het Tiny House van Wiebe komt op camping ‘t Buitenland in Zandpol te staan. Wiebe zal daar retraites verzorgen op basis van de Wim Hof methode; een koudetherapie die veel lichamelijke én mentale voordelen heeft.

Wiebe bij zijn nieuwe Tiny House

Warm en waardevol contact met klanten en leveranciers

De aankoop en levering van een Tiny House is altijd een hele ervaring. Ik maak mijn klanten mee op een moment dat ze volop in transformatie zijn. Ze laten het oude los en zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk in hun leven. Dit kan een verandering in hun relatie zijn, of gewoon de behoefte aan een eenvoudiger en vrijer leven.

Het moment waarop mensen hun Tiny House ontvangen, is dan ook een heel bijzonder moment. En ik mag daar gewoon deel van uitmaken! Ik voel me daar zo rijk door. Mensen zijn heel open tegenover mij en dat geeft mij een fijn gevoel.

Ik hoor fantastische verhalen en mag als het ware een stukje van het pad van mijn klanten mee bewandelen. De glinstering in hun ogen als ze hun huisje voor het eerst zien, de oprechte verbazing dat het huisje vaak nog mooier is dan ze verwacht hadden: daarvoor kom ik elke dag mijn bed uit!

En dan zijn er natuurlijk de mensen met wie ik samenwerk. Bijvoorbeeld Bernard en Joop, de mensen die het zelfbouwpakket ontwikkeld hebben, Damian en Anna van de Tiny House fabriek of Joon van den Berg die de off-grid fundering ‘TinyBase-X’ aanbiedt.

Samen met mijn zakenpartners bedien ik mijn klanten optimaal: we leveren huisjes en toebehoren van superieure kwaliteit. Ik heb een warm contact met mijn leveranciers en sommigen beschouw ik zelfs als mijn vrienden.

Ik krijg er energie van!

Meestal...;-)

Er spelen gigantisch veel gave dingen in mijn leven. Ik heb zo’n ontzettend spannend en rijkgevuld bestaan. Daar voel ik me heel dankbaar voor. Het geeft me zoveel energie! Het maakt me niet uit dat er dan af en toe een dag tussen zit waarop ik 19 uur werk. Dat doe ik graag.

Nou moet ik wel zeggen dat ik afgelopen dinsdag even een fysieke terugslag had. Ik voelde me ontzettend moe en had barstende hoofdpijn. Dat is dan ook oké. Dan doe ik een dagje rustig aan. Gezellig op bed met een lekkere kop thee, mijn mails checken en verder gewoon niets. Morgen weer een dag!

Mijn eigen Tiny House

Als ik dan niet bij klanten ben, werk ik aan mijn eigen project: het oprichten van een Tiny House Community, waar ik zelf ook ga wonen. Dit jaar bouw ik mijn eigen Tiny House in Koedijk op het recreatieterrein Geestmerambacht. Er was daar nog een halve hectare waar de gemeente nog geen bestemming voor had. Daar mogen wij nu gedurende vijf jaar wonen in onze Tiny Houses. Eind mei, begin juni zou de vergunning er moeten zijn en kunnen we effectief beginnen bouwen. Superveel zin in!

We zetten daar trouwens ook een kenniscentrum op voor Bio-Based bouwen en WEconomy. Ik kijk er al naar uit om mijn kennis en ervaring ook daar te delen en jullie te ontmoeten!

Nu is het nog leeg, maar over een jaar staan hier 10 Tiny Houses

Momenteel zijn we de zelfbouwpakketten aan het samenstellen voor dit project. Ik verzorg o.a. de bouwmaterialen voor de community en ben volop bezig met het ontwerp van mijn eigen Tiny House met een off-grid fundering, de TinyBase-X. Daarvoor moet ik nu allerlei beslissingen nemen.

Ik vind het zo spannend dat de droom die drie jaar geleden begon, nu ook werkelijkheid wordt. Ik kijk er erg naar uit om dit proces met jullie te delen op mijn blog.

En verder...

Vraag je je af of een Tiny House ook iets voor jou zou zijn? Heb je specifieke wensen? Aarzel niet om contact met me op te nemen: ik sta klaar voor jou, of het nu om praktische of persoonlijke zaken gaat. Of ben je benieuwd hoeveel jouw tiny droomhuis kost? Met de Tiny House Calculator ontdek je dat zelf in een paar minuten!

Over de schrijver
Eefje Fehres is oprichtster van de Tiny House Store en heeft in 2020 haar eigen Tiny House gebouwd. Ze deelt graag haar kennis en ervaring in blogs en artikelen.
Reactie plaatsen